קצת עלי

מרגש להכיר! אני רותם, ואין דבר שמרגש אותי יותר מחיבורים. אני פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מנגישה תכנים של פסיכולוגיה הוליסטית בדגש על גוף-נפש-תודעה ומערכות יחסים, וחולמת לקדם את שילובם במערכות הבריאות. 

מתוך הבנה (מנסיון אישי ומידע מחקרי ומקצועי) שמה שקובע את שביעות הרצון שלנו מהחיים זה טיב מערכות היחסים שלנו – אני מקדישה את מרבית זמני לחקירה, למידה והעברה הלאה של תוכן וכלים שתומכים בחיים שלנו ומאפשרים לנו יותר חיבור – לעצמנו, לאחרים, ולכל מה שחשוב לנו.

חלק מלהיות יצור אנושי זה להיות מכונת ייצור סיפורים. 

כיצורי אנוש אנחנו מרגע לידתנו בלמידה (של סיפורים שעוברים בין דורות) וביצירה של סיפורים שמסבירים לנו – 

איך העולם עובד? כיצד עלינו להתנהל כדי לשרוד בתוכו, ואף להצליח? 

הסיפורים האלו לרוב לא מודעים ולא מוצהרים, אך כן מטיילים איתנו ממסגרת למסגרת ומוצאים את הדרך לתחזק את עצמם ובסופו של דבר לקבוע את האופן שבו נביא את עצמנו (או לא נביא את עצמנו) למערכות יחסים.

 

כל מיני נסיבות בחיי הובילו לכך שאני חייתי לפי סיפור שאומר שכדי להיות אהובה אני צריכה להיות רק בנתינה החוצה ולא פנימה, ושעליי להיות עצמאית לחלוטין ומחוסרת צרכים. הסיפור הזה הוביל לכך שהרגשתי מאוד לבד בתוך כל מערכות היחסים שלי. 

הייתי כה מכווננת כלפי חוץ בניסיון לרצות, עד שכמעט התקשיתי לזהות את הקול הפנימי שלי. הגעתי למצב שכמעט ולא הייתי מודעת לכך שיש לי רגשות, תחושות גוף, וצרכים אנושיים, שאם אוכל להיות עימם בקשר הם יוכלו להדריך אותי, ולהוביל לחיים הרבה יותר בריאים, מלאים ומאושרים. 

 

למזלי, הסיפור הזה לא החזיק יותר מידיי זמן, ובעשור האחרון השקעתי את חיי בלמידה משמעותית שאפשרה לי לעדכן גרסה לסיפור וכתוצאה מכך לגלות את עוצמת השינוי שאפשר לחוות בחיים. כחלק מהלמידה הזו גם גיליתי שאני ממש לא לבד, ולצערי, רובינו סוחבים בתוכנו כל מיני סיפורים, צלקות ופצעים שמגבילים אותנו. 

זו הסיבה שבוערת בי התשוקה להנגיש את הידע שאני צוברת. אני רואה בו כזכות טבעית ובסיסית של כל יצור אנושי, ורוצה לתמוך בכמה שיותר מאיתנו בשילובו בחיים כדי להפוך אותם למלאים, בריאים ומאושרים יותר. 

חיבור.

לעצמנו, לאחרים, ולכל מה שחשוב לנו בחיים. חיבור למשאבים בחיינו שיכולים לתמוך בדרכנו.טיפוח יכולות הקשבה עמוקה ויצירת בהירות פנימית. חיבור לרגשות, תחושות הגוף, המחשבות והדפוסים המנטליים שלנו.כולם מהווים מפתחות חשובים שפותחים בפנינו דלת –לחיבור מחודש לאותנטיות המלאה שלנו.

ריפוי.

מתוך העמקת החיבור לעצמנו (ומשם גם לכל מי ומה שחשובים לנו) המיכל הפנימי שלנו מתרחב. נוצר מרחב מכבד ומוגן שמכיל יותר מהחלקים שחיים בתוכנו. אותם חלקים אשר מבקשים ריפוי –  כמהים לנראות ואמפתיה. לשם כך נטפח יכולת להתבונן ולהכיר במה שיש, ונפתח דיאלוג מקרב בין החלקים השונים שלנו. 

צמיחה.

כשחמלה וקבלה מגיעות אל מקומות בהם ישנה תקיעות, נפתחת האפשרות לתנועה, שהיא טבעית ואינהרנטית לכל ישות חיה. מתוך התנועה הזו נובעת ההתפתחות אל הכיוונים המיטיבים והבריאים לנו. זו הצמיחה שלנו אל מיקסום המימוש וההגשמה של מה שחשוב לנו.

אז מה ואיפה למדתי?

לימודי בעבר

  • BA בפסיכולוגיה וחינוך באוניברסיטת ת"א, בהצטיינות. 
  • MA בפסיכולוגיה קלינית וחינוכית באוניברסיטה העברית, בהצטיינות. 
  • מטפלת, מנחה ומגשרת בגישת התקשורת המקרבת, בתהליך הסמכה בינלאומי (CNVC).
  • מורה מוסמכת ליוגה לילדים.

לימודיי כיום - 2021-2022

  • לומדת בקורס השנתי לאנשות טיפול על התאוריה הפוליואגאלית, עם דב דנה.
  • משתתפת בהכשרה השנתית של דיאלוג פתוח. 
  • לומדת עצמאית ומשתתפת בהשתלמויות ב: התמקדות ו- ACT.

 

חשוב לי לעשות כל מה שאני עושה בלב שלם

מה הכוונה?

אני אוהבת להשתמש באופן אינטגרטיבי, קשוב ומותאם אישית בכלים יעילים ומגוונים - ולהסתכל באופן רחב על הגוף-נפש-תודעה וכמו גם על מערכות היחסים שלנו, המשפיעות באופן מכריע על איכות החיים.

אני מאמינה שהלב שלנו צריך אותנו שנחזק אותו, ומאמינה בנו שיש לנו את היכולת לעשות את זה.

שינוי דפוסי חשיבה

קשיים רגשיים

שינוי הרגלים

מהם תחומי העיסוק
העיקריים שלי?

חוסר בטחון וקשיים בדימוי עצמי

התפתחות

מערכות יחסים

הנה כמה מעולמות התוכן שמאפשרים לי לפעול בלב שלם

תקשורת מקרבת

תפיסת עולם שכוללת פרקטיקות, פותחה ע"י מארשל רוזנברג ז"ל בשנות ה-60 בארה"ב, בהשראת הפסיכולוגיה ההומניסטית של קרל רוג'רס ותנועות המחאה הלא – אלימות של גנדי ולותר קינג. הגישה מציבה במרכז את חשיבותן של מערכות היחסים שלנו, ואת האנושיות שלנו. מזכירה לנו את שנולדנו איתו, את הטבעי לנו. 

הגישה מציעה פרקטיקות לטיפוח של אמפתיה, חמלה, הקשבה, כנות ואותנטיות ביחסים בינינו לבין עצמנו וכך גם לבין אחרים. היא מדגישה את חשיבותו של אוצר מילים רחב לרגשות, תחושות ולצרכים אנושיים, ומבוססת על ההנחה כי מתחת לכל פעולה אנושית (התנהגות, רגש, תחושה ומחשבה) ישנו צורך שמניע אותה. ככל שנוכל לפתח מודעות לצרכים (שלנו ושל אחרים), נוכל להכיר בהם ולהביא אותם לשיח של ביטוי והקשבה הדדיים. כל זה מאפשר לנו ליצור חיבור והבנה עמוקים, ומעודד מציאת שיתוף פעולה ופתרונות אשר מתחשבים בכלל הצרכים.

התמקדות

טכניקה של קשיבות, אשר מעודדת אותנו לשכלל סוג הקשבה טבעית שיש לכולנו, לחכמת גופנו. זה נעשה דרך שימת לב לתחושות המורגשות בגוף, שהייה עימן ולעיתים ניהול דיאלוג פנימי. במרכז הטכניקה, פיתוח ההקשבה לחוויה הכוללת של הדברים, בין השאר בעזרת שימת לב לתחושות המורגשות בגוף. הגישה מכוונת ליצירת מערכת יחסים אמפתית בין האדם לעצמו, מה שישפיע על מערכות היחסים שלו עם הסביבה.  

התיאוריה הפולי-וגאלית

מאפשרת היכרות עם מערכת העצבים האוטונומית, להתיידד עם דפוסי התגובות שלה, ולהכווין אותה מתגובות הישרדותיות לתגובות בונות בטחון וקשר. זאת מתוך הכרה בהשפעתה המכרעת על חיינו, לאור היותה הבסיס הנוירופזיולוגי של ההוויה האנושית. נחשבת למדע של תחושת הביטחון, אשר שמה במרכז את הצורך של בני האדם בקשר על מנת להיות בריאים הן מבחינת פסיכולוגית והן מבחינה גופנית. התאוריה נותנת תמיכה מדעית למגוון רחב של טכניקות המניחות קשר הדוק בין הגוף לבין הנפש. 

תרפיית קבלה ומחויבות (ACT) - מבוססת מיינדפולנס

גישה המשלבת בין כלים קוגניטיביים-התנהגותיים לבין בודהיזם וכמו גם תפיסות הומניסטיות ואקזיסטנציאליסטיות. הגישה מתמקדת בהרחבת הגמישות הפסיכולוגית ובהקניית יותר חיוניות ומשמעות לחיים, וכך גם מסייעת בבהתמודדות עם קשיים נפשיים. הגישה מכווינה להתמקדות בהווה ולהרחבת יכולת ההתבוננות בעולם הפנימי תוך שינוי היחס אל המחשבות והרגשות שלנו לכזה שיאפשר הגשמה מלאה יותר של תשוקות החיים. 

דיאלוג פתוח

גישה מערכתית הומניסטית לטיפול במשברים נפשיים חריפים מחוץ לבית החולים הפסיכיאטרי. הטיפול הוא בדגש על כבוד, הקשבה והדדיות בין הצוות המטפל למערכת שמקבלת את הטיפול. נחשבת לאחת הגישות האפקטיביות והחסכוניות ביותר בעולם לטיפול במשברים נפשיים. הגישה מציעה כלים לעידוד ביטוי והקשבה עמוקה למגוון קולות (הן פנימיים והן בינאישיים), אותם אני מיישמת בהתאם לצורך בתהליכים שאני מלווה.